Antena Căutare

Ambasada Romaniei in Egipt: Aproape toti turistii romani au plecat

Ambasadorul Romaniei la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat ca cetatenii romani continua sa ceara sprijin ambasadei in diferite probleme cu care se confrunta, ca aproape toti turistii romani din Egipt au plecat si ca nu s-au inregistrat cereri de evacuare in masa.

"Au plecat cetateni romani cu avionul de marti seara. Toti turistii au cam plecat. Mai sunt cativa care au venit individual", a spus ambasadorul, care a precizat ca exista in mod regulat trei curse saptamanale intre Romania si Egipt.

"As dori sa se retina ca aceste violente - care sunt transmise pe posturile de televiziune - se circumscriu unei suprafete mici a orasului si este vorba despre cateva mii de protestatari. In restul orasului, oamenii isi urmeaza viata", a mai explicat ambasadorul.

Gheorghe Dumitru a mai spus ca, in ceea ce ii priveste pe romani, acestia nu au formulat solicitari de evacuare sau de repatriere in masa.

"Au fost solicitari individuale pentru sprijin la revenirea in tara. Noi le-am acordat toata asistenta, tot ajutorul. Oamenii ne-au contactat, in functie de ce au avut nevoie, telefonic sau personal", a spus ambasadorul.

In ceea ce priveste situatia ambasadei, Gheorghe Dumitru a spus ca lucrurile sunt calme, activitatea se desfasoara normal.

Sursa: Jurnalul National

Dezastrele in Europa: tot mai dese si mai devastatoare... Romania lui Ceausescu, exemplu unic de stat care isi plateste datoriile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x