Antena Căutare

Ambasada Romaniei la Paris solicita scuze France 2 pentru ironizarea asa-zisului salut romanesc

Ambasada Romaniei la Paris a trimis scrisori de protest France Television, cerand prezentarea de scuze si aplicarea de sanctiuni dupa prezentarea la post public de televiziune France 2 a "salutului romanesc" executat cu palma intinsa, in semn de cersit.


Ambasada a cerut prin intermediul acestor scrisori sa fie prezentate scuze publice, precum si sanctionarea celor responsabili. De asemenea, ambasada a solicitat prezentarea masurilor ce vor fi adoptate pentru a evita repetarea, pe viitor, a unor situatii de acest gen.

In scrisorile transmise se arata ca este vorba despre un gest "inacceptabil" deoarece promoveaza "defaimarea rasiala" si "incitarea la xenofobie".

Luni umoristul Jonathan Lambert a facut, in cadrul unei emisiuni Tv de divertisment, un joc de cuvinte intre "Salutul Roman" si noul "Salut Romanesc" - "S'il vous plait, Messieurs, Mesdames!", a rostit el aplecat, cu mana intinsa si pe un ton rugator.

Marea Britanie si Irlanda si-au deschis spatiul aerian... Warren Buffet stie cum sa piarda un miliard de dolari intr-o zi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x