Antena Căutare

Ambasadele franceze si americane vor fi inchise de Ziua Profetului in 20 de tari musulmane

Ambasadele franceze si americane vor fi inchise, astazi, in 20 de tari musulmane, ca masura de preventie a unui nou val de violentei, provocat de insultele aduse la adresa lui Mahomed de filmul american, dar si de caricaturile publicate zilele trecute intr-o publicatie franceza.

Este Ziua Profetului in Pakistan, iar oamenii se pregatesc de sarbatoare, dar si de proteste de amploare. Zeci de mii de musulmani au iesit, ieri, in strada, pentru a-si apara religia.

Mii de oameni au protestat fata filmul anti-islam, ce aduce jigniri la adresa Sfantului Profet. Batrani, studenti si elevi deopotriva au participat la demonstratii.

Multimea furioasa a incercat sa ajunga la ambasada americana din capitala pakistaneza. Fortele de ordine au reusit insa sa ii opreasca pe protestatari.

Autoritatile de la Islamabad au decretat aceasta sarbatoare nationala in onoarea Profetului Mahomed. Ambasadele Frantei si Statelor Unite din marile tari musulmane vor fi inchise, de teama unui nou val de violente.

Musulmanii au iesit in strada, prima oara, saptamana trecuta, dupa aparitia pe Youtube a unui film anti-islamic. Protestele au luat amploare, dupa ce o revista de satira din Franta a publicat o serie de caricaturi ale lui Mahomed.

FOTO: EPA / Intact Images

Casa Alba: Atacul asupra consulatului american din Benghazi, un "act terorist" ... Animalele hranite cu porumb modificat genetic au dezvoltat tumori canceroase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x