Antena Căutare

Ambasador rus: "Bashar al-Assad accepta sa plece de la putere"

Potrivit ambasadorului Rusiei in Franta, Aleksandr Orlov, presedintele sirian Bashar al-Assad ar accepta sa renunte la putere, insa "intr-un mod civilizat", anunta Mediafax.

Aleksandr Orlov a declarat intr-un interviu pentru Radio France Internationale ca lui Bashar al-Assad "ii va fi dificil sa ramana dupa tot ceea ce s-a intamplat".

Ambasadorul rus a precizat ca al-Assad a acceptat comunicatul final al reuniunii Grupului de Actiune pentru Siria de la Geneva care prevedea o tranzitie catre un regim mai democratic.

"Al-Assad si-a numit un reprezentant care sa poarte negocieri cu opozitia asupra acestei tranzitii. Acest lucru inseamna ca accepta sa plece. Dar sa plece in mod civilizat", a apreciat reprezentantul Moscovei la Paris, citat de Mediafax.

Televiziunea siriana de stat a reactionat la declaratiile lui Orlov, mentionand ca sunt "fara fundament".

Rusia sustine ca situatia lui al-Assad trebuie sa fie hotarata de sirieni, fara vreo implicare din exterior. Pe de alta parte, puterile occidentale cer ca presedintele sa renunte la putere.

Moscova si Beijingul s-au opus, joi, pentru a treia oara incercarilor ONU de a exercita presiuni asupra regimului lui al-Assad, fapt care a atras criticile Statelor Unite si tarilor europene.

FOTO: EPA / Intact Images

Sute de mii de oameni au manifestat in Spania impotriva austeritatii... Un adolescent a incercat sa fure torta olimpica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x