Antena Căutare

Ambasadorul Frantei: Aderarea Romaniei la Schengen pana in septembrie nu e sigura

Noul ambasador al Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a declarat la Radio France Internationale (RFI) ca nu poate spune inca daca o decizie privind aderarea Romaniei la Schengen va fi luata pana in septembrie, deoarece este vorba de o decizie ce depinde de mai multe tari.

Intrebat despre sansele Romaniei sa intre in Schengen pana in septembrie, Philippe Gustin a raspuns ca "nu va pot spune inca acest lucru, deoarece este o chestiune care depinde nu numai de raportul MCV, care va fi facut public in iulie, ci de decizia tuturor tarilor chemate sa isi exprime parerea in acest dosar".

In ceea ce priveste Romania, noul ambasador a precizat ca "primele impresii sunt bogate. In primele 18 zile de cand sunt aici am studiat mult si chiar daca pana la prezentarea scrisorilor de acreditare presedintelui Basescu nu aveam drept de reprezentare in afara ambasadei, am primit in particular foarte multi reprezentanti de companii franceze si ai diferitelor servicii ale ambasadei. (...) Vreau sa spun ca toate impresiile mele despre Romania sunt foarte pozitive. Inainte de a veni aici, m-am pregatit intens si am citit mult despre Romania".

Foto: RFI

VIDEO! Nicolas Sarkozy si-a pierdut cumpatul si a jignit un jurnalist: Ce idiot!... Locuitorii din Bangladesh isi vand rinichii pe piata neagra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x