Antena Căutare

Ambasadorul Italiei: Faptul ca poporul va decide destituirea presedintelui, garantia starii democratiei si statului de drept

Italia este foarte preocupata de rapiditatea cu care a fost suspendat din functie presedintele Romaniei, Traian Basescu, afirma ambasadorul italian la Bucuresti, Mario Cospito, potrivit unui interviu acordat site-ului italian TMNews, subliniind insa ca, din moment ce poporul este cel care va decide in problema destiturii lui Traian Basescu, atunci exista o garantie a starii democratiei.

"Este clar ca rapiditatea cu care s-a ajuns la suspendarea presedintelui Romaniei a suscitat puternice preocupari in numeroase capitale, inclusiv la Roma. Dar, pe 29 iulie, in Romania va avea loc un referendum popular: faptul ca poporul va fi cel care va decide in problema destiturii presedintelui este totusi garantia starii democratiei si statului de drept", a apreciat ambasadorul Italiei la Bucuresti.

TMNews noteaza ca mai multi lideri europeni, inclusiv reprezentantii Comisiei Europene, sunt preocupati de inlocuirea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, a Avocatului poporului si de incercarea de preluare a controlului asupra Curtii Constitutionale de la Bucuresti.

Saptamana trecuta, in doar patru zile, in Romania au fost schimbate atributiile Curtii Constitutionale, a fost revocat Avocatul Poporului, au fost schimbati rapid si controversat presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, a fost depusa si citita cererea de suspendare a sefului statului si a fost modificata Legea referendumului, astfel incat presedintele poate fi demis de 50% plus unu din numarul celor care vin la vot.

Foto: adevarul.es

Angela Merkel a discutat la telefon cu Traian Basescu: "Statul de drept a fost incalcat in mod inacceptabil in Roma... Saracie extrema in India: Un baiat de 6 ani se hraneste cu lapte de caine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x