Antena Căutare

Amenda RECORD pentru British Petroleum: 4.5 miliarde de dolari

Grupul BP a acceptat joi plata a circa 4,5 miliarde de dolari pentru inchiderea investigatiei federale din SUA legata de cel mai grav dezastru ecologic din istoria Statelor Unite, provocat in 2010 de o explozie la o platforma petroliera din Golful Mexic.

Grupul va plati 4 miliarde de dolari pentru inchiderea tuturor acuzatiilor penale din partea Departamentului de Justitie. Plata va avea loc in rate, pe o perioada de cinci ani, se arata intr-un comunicat al companiei inregistrata la Londra, transmite Bloomberg. BP va plati totodata 525 milioane de dolari pentru inchiderea acuzatiilor venite din partea Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Grupul si-a recunoscut vinovatia in cazul a 14 acuzatii, din care 11 capete de acuzare pentru comportament incorect sau neglijenta din partea ofiterilor navelor, precum si o acuzatie de obstructionare a justitiei prin mintirea Congresului american, in legatura cu estimarile legate de amploarea scurgerii de petrol.

BP a precizat ca "se va apara energic" in procesele civile aflate in desfasurare. Explozia din aprilie 2010 de la putul Macondo a provocat moartea a 11 muncitori si a dus la cea mai mare scurgere marina de petrol din istoria SUA. Scufundarea platformei transoceanice Deepwater Horizon si scurgerea de petrol au avut ca urmare declansarea a sute de procese impotriva BP, precum si a partenerilor si contractorilor sai.

Departamentul de Justitie a dat BP in judecata in decembrie 2010 , acuzand compania ca nu a reusit sa previna si sa tina sub control dezastrul ecologic si solicitand amendarea grupului pentru fiecare baril de titei scurs in ocean. Autoritatile guvernamentale americane au estimat ca peste 4 milioane de barili de petrol s-au scurs in ocean.

BP a constituit rezerve de 3,5 miliarde de dolari pentru plata amenzilor pentru poluarea apelor. Grupul a incheiat in martie un acord cu majoritatea reclamantilor non-guvernamentali si a acceptat plata unei sume estimate la 7,8 miliarde de dolari.

sursa: Income Magazine

sursa: wikipedia.org

Egipt: Ministrul de Externe a cerut SUA sa opreasca "agresiunea israeliana" din Fasia Gaza... Gruparea terorista Hamas a atacat Tel Avivul. Fiul unui reporter BBC a murit in urma raidului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x