Antena Căutare

Amenintare terorista "credibila, dar neconfirmata" la New York. Autoritatile sunt in alerta

Cu doua zile inaintea comemorarii a 10 ani de la atentatele de la 11 septembrie, autoritatile din New York sunt in stare de alerta. Acestea au anuntat ca ancheteaza o amenintare "specifica si credibila, dar neconfirmata", informeaza AFP.


"Presedintele Barack Obama a fost pus la curent cu informatiile privind o amenintare specifica si a primit detalii toata ziua", a declarat joi seara un oficial de rang inalt de la Casa Alba.

Presedintele american "a cerut comunitatii antiterorism sa-si intensifice eforturile in reactie la aceasta informatie demna de incredere dar neconfirmata", a adaugat oficialul, care nu a dorit sa-si dezvaluie numele.

Departamentul de Securitate Interna a explicat in cadrul unui comunicat de presa ca, "din informatiile obtinute dupa raidul impotriva lui Osama ben Laden, al-Qaida a aratat un interes deosebit pentru date importante si aniversari, precum 11 septembrie". "Este just (sa spunem) ca exista informatii privind o amenintare specifica si credibila", se mai arata in comunicat.

"Uneori, aceste informatii sunt credibile (...), alteori sunt mai putin", a adaugat Departamentul de Securitate Interna. "Oricum ar fi, noi luam in serios toate informatiile privind amenintari si luam toate masurile necesare".

Comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 face in fiecare an obiectul unei atentii deosebite din partea autoritatilor SUA.

sursa: Antena3

VIDEO! Proteste violente in Chile... Cum isi aminteste Obama 11 septembrie: „Ii schimbam scutecele fiicei mele si ma gandeam: ce lume va mosteni?”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x