Antena Căutare

America a sarbatorit, printr-un gest simbolic, moartea lui Bin Laden

America a sarbatorit, printr-un gest simbolic, moartea lui Osama bin Laden. Presedintele Barack Obama a vizitat, in premiera, locul unde, in 2001, 3 mii de oameni au murit in urma celui mai sangeros atac terorist din istoria recenta. Liderul de la Casa Alba a vorbit cu rudele victimelor si le-a strans mana eroilor care s-au luptat cu flacarile, cu 10 ani in urma.

Mii de americani au comemorat, alaturi cu Barack Obama, victimele atentatelor de la World Trade Center. Liderul de la Washington a laudat curajul pompierilor din New York, care au muncit zi si noapte pentru a reduce efectele tragediei cu sacrificii imense.

15 oameni au murit numai la o unitate pe care Obama a vizitat-o inainte de a ajunge la Ground Zero. Presedintele american nu a facut nicio declaratie oficiala, dar a depus o coroana simpla cu flori in culorile steagului american. Evenimentul a avut loc la patru zile dupa operatiunea fortelor de securitate americane in Pakistan, in urma careia conducatorul gruparii teroriste Al Quaeda, cea care a orchestrat atentatele din 11 septembrie, a fost ucis.

Acel moment a fost considerat de foarte multi americani un foarte important pas in combaterea terorismului. Insa exista si voci care pun la indoiala veridicitatea celor spuse de oficialii americani. Inmormantarea in mare a luiOsama este si ea privita cu scepticism de unii.

Trupele speciale americane au recuperat documente din cladirea in care locuia bin Laden. Conform acestor acte, gruparea terorista Al Quaeda planuia atentate in Statele Unite ale Americii in ziua in care se implineau 10 ani de la atacurile asupra turnurilor gemene. De data aceasta, insa, tinta era reteaua feroviara.

Al-Qaeda a confirmat uciderea lui Osama bin Laden!... Opozitia din Libia pregateste alegeri prezidentiale. Vezi "foaia de parcurs"!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x