Antena Căutare

America, lovita de cea mai puternica furtuna de zapada din ultimul deceniu. 5.800 de zboruri au fost anulate

America a fost lovita de o furtuna de zapada extrem de violenta, cea mai puternica din ultimul deceniu. Nord-estul tarii este cel mai afectat din cauza viscolului, poleiului si ninsorii. O persoana a murit din cauza vremii ostile. Alti 600.000 de localnici au ramas in bezna.

Oficialii americani s-au pregatit temeinic pentru a reduce efectele dezastruoase ale ninsorii. Inca de la primele ore ale zilei, zeci de camioane au imprastiat sare pe principalele drumuri. Dar a fost prea putin. Multe masini au fost pur si simplu ingropate in zapada.

Oficialii au decretat stare de urgenta si au inchis drumurile.

“Am semnat un ordin executiv privind interzicerea circulatiei vehiculelor incepand cu ora 4 astazi”, a declarat Deval Patrick, guvernatorul statului Massachusetts

Traficul aerian a fost dat de asemena peste cap. Peste 5.000 de zboruri au fost anulate deja pe aeroporturile din nord-estul Statelor Unite, iar oficialii au anuntat ca alte 800 vor fi anulate astazi, din cauza caderilor masive de zapada.

Chiar daca este cea mai mare furtuna de zapada din ultimii zece ani, unii americani nu par impresionati. “Poate unora li se pare o nebunie, insa nu am masina. Acesta este singurul mod de a ajunge la munca”, a declarat un localnic, ce se indrepta spre serviciu pe bicicleta, in ninsoare. Copii au profitat de nameti si au ridicat oameni de zapada, in timp ce adultii s-au pozat in mijlocul zapezii.

Rafturile celor mai mari supermarketuri aproape au fost golite deja, in timp ce peste o suta de mii de oameni au ramas in bezna. Insa cea a fost mai greu, nu a trecut. Urmeaza ninsori si mai puternice in urmatoarele ore, avertizeaza meteorologii. Zeci de milioane de oameni se afla in regiunile vizate de avertismentele meteo.

Un avion s-a prabusit pe un aeroport din Belgia. Cinci persoane au murit... Regele Mihai a participat la o serie de festivitati la Vatican...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x