Antena Căutare

Americanii comemoreaza 9 ani de la atentatele teroriste

Au trecut 9 ani de la atentatele care au socat o planeta intreaga. Iar amintirea acelor momente ne cutremura si acum.





Puterea impactului a fost atat de mare incat cioburi si hartii provenite din birourile turnurilor au ajuns pe strazi, pe o raza de sute de metri in jurul cladirilor. Cuprinse de flacari, cele doua turnuri s-au prabusit in mai putin de doua ore.

Un alt avion de pasageri a cazut peste Pentagon, iar al patrulea - pe un camp din Pennsylvania. Aici se pare ca unii pasageri, informati prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe teroristii care ar fi planuit sa atace fie Casa Alba, fie Capitoliul.

Nouasprezece teroristi au deturnat atunci cele patru avioane comerciale care se deplasau catre San Francisco si Los Angeles de la Boston, Newark, si Washington D.C.

Scenariul atentatului s-a conturat din primele ore: echipele de teroristi sinucigasi au preluat controlul aeronavelor pe care le-au folosit apoi ca bombe zburatoare.

Atacurile au creat confuzie pe scara larga printre controlorii de trafic aerian din Statele Unite. Tot traficul aerian international civil a fost oprit si nu s-a mai permis aterizarea pe pamant american timp de trei zile.

Bilantul victimelor atentatelor s-a ridicat la 2.978 de morti, dintre care 2.749 la New York. Pe listele cu victime se aflau cetateni din peste 90 de tari. Printre ei, si patru romani: Stan Alexandru, Stan Corina, Lazar Eugen si Joshua Poptean.

O luna mai tarziu, Statele Unite si aliatii lor au atacat Afganistanul, bastionul retelei al-Qaida.





Tragedie intr-un club din Buenos Aires... Basescu se va intalni cu Sarkozy pentru a discuta problema rromilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x