Antena Căutare

Americanii vor instala un telescop si un radar pe teritoriul australian, pentru a-i supraveghea pe chinezi

Lansarea rachetelor din China va fi supervizata indeaproape de americani, cu ajutorul unui telescop si unui radar, amplasate pe teritoriul australian

Concret, armata americana si cea australiana au incheiat un acord, prin care Statele Unite au permisiunea de a instala un radar de mare putere si un telescop spatial, in cadrul reorientarii fortelor americane spre Asia-Pacific.

Aflat in vizita in Australia, ministrul Apararii american Leon Panetta a catalogat aceasta masura drept "un progres major in cooperarea spatiala bilaterala" si "o noua si importanta frontiera legata de reechilibrarea SUA in regiunea Asia-Pacific".

Acest lucru le va permite Statelor Unite sa urmareasca si lansari de rachete chinezesti, a precizat pentru presa un oficial american din domeniul Apararii. "Vom avea vizibilitate asupra tuturor lucrurilor ce ies sau intra in atmosfera deasupra Asiei", a declarat reprezentantul, care a refuzat sa-si dezvaluie identitatea.

Aceasta este prima data cand un astfel de aparat este amplasat in emisfera sudica, insa armata SUA intentioneaza sa-si consolideze reteaua de radare in aceasta parte a lumii.



China a prezentat publicului noua sa drona de atac... Presa japoneza: Coreea de Nord ar fi vrut sa trimita piese pentru rachete in Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x