Căutare Live

Americanul Paul Whelan, acuzat de spionaj în Rusia, afirmă că a fost rănit în închisoare

Americano-britanicul Paul Whelan, arestat în decembrie la Moscova şi acuzat de spionaj, a declarat vineri că a fost rănit de gardieni din închisoarea în care este încarcerat în aşteptarea procesului, relatează AFP.

Americano-britanicul Paul Whelan, arestat în decembrie la Moscova şi acuzat de spionaj, a declarat vineri că a fost rănit de gardieni din închisoarea în care este încarcerat în aşteptarea procesului, relatează AFP.

”Am fost rănit în închisoare, însă închisoarea nu vrea să vă spună”, a declarat presei Whelan, într-o audiere la Tribunalul Lefortovo din Moscova, care urmează să se pronunţe cu privire la o eventuală prelungire a detenţiei sale provizorii.

Adus la tribunal încătuşat şi escortat de doi gardieni care purtau cagulă, el a tunat ”puteţi vedea tratamentul”.

Paul Whelan, back in court

— Sarah Rainsford (@sarahrainsford)

Palid, el a declarat că resimte ”o durere puternică din cauza rănii provocate de gardienii închisorii” şi a acuzat administraţia penitenciară că-i ”refuză un tratament medical”.

Paul Whelan nu a precizat ce tip de rană a suferit.

Fostul puşcaş marin a fost arestat la 29 decembrie 2018, într-un context încărcat de cazuri de acest tip între Rusia şi Occident.

Serviciile ruse de securitate (FSB) afirmă că l-au reţinut ”în timp ce comitea un act de spionaj”, ceea ce acsta dezminte. El riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

În februarie, avocatul său afirma că clientul său, care deţine de asemenea naţionalităţile irlandeză şi canadiană, a fost atras într-o capcană de către o cunoştinţă, care i-ar fi dat un dispozitiv de stocare de date de tip USB care conţinea ceea ce Paul Whelan credea că erau fotografii făcute într-un sejur precedent în Rusia, împreună cu această cunoştinţă.

Sursa : news.ro

Iubea o femeie transgender și și-a asumat acest lucru. La scurt timp s-a sinucis. „Dacă îți place o femeie trans și ești... Furtună devastatoare. 5 morți și peste 100 de răniți din cauza fulgerelor, în Munții Tatra din Polonia...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri