Antena Căutare

Americanul Paul Whelan, acuzat de spionaj în Rusia, rămâne în detenţie până la sfârşitul lui decembrie

Un fost militar american, Paul Whelan, acuzat de spionaj în Rusia, urmează să rămână în închisoare, după ce un tribunal de la Moscova i-a respins cererea de a fi plasat în arest într-o reşedinţă sub supraveghere şi i-a prelungit arestul până la sfârşitul lui decembrie, relatează Euronews.

Arestat în urmă cu peste un an, cu un dispozitiv de stocare de date de tip USB care conţinea informaţii sensibile asupra sa, el susţine că a fost victima unei înscenări.

Avocatul său intenţionează să facă apel.

”După cum ştiţi, relaţiile între Rusia şi Statele Unite se află în prezent la cel mai scăzut nivel, iar cei care suferă sunt cetăţenii celor două ţări”, dă asigurări Vladimir Jerebenkov.

”Eu nu exclud o nouă răsturnare în acest caz. Însă noi sperăm la un proces drept şi la o hotărâre pozitivă a tribunalului. Paul trebuie să fie achitat, nu există corpus delicti în acest caz”, a subliniat el.

Potrivit avocaţilor, un procesul ar putea să înceapă în primăvară.

Apărarea intenţionează să ceară din nou plasarea lui Paul Whelan în arest într-o reşedinţă supravegheată, atât timp cât ancheta este în curs.

Sursa : news.ro

Presupusul intermediar între comanditarul şi asasinii jurnalistei Daphne Caruana Galizia, arestat, dispus să dezvăluie i... Nouăsprezece foşti lideri socialişti din Andaluzia, un fief istoric al PSOE, condamnaţi într-un scandal de corupţie impl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x