Antena Căutare

Anchetă cu privire la o eventuală neglijenţă criminală a celor doi piloţi ai avionului Pegasus în urma accidentului de la Istanbul

Autorităţile turce au deschis joi o anchetă cu privire la o eventuală neglijenţă criminală din partea celor doi piloţi ai avionului de linie care s-a dislocat miercuri la aterizare la Istanbul, soldată cu trei morţi şi zeci de răniţi, scrie presa turcă, relatează AFP.

Ancheta - deschisă de Parchetul din Istanbul - împotriva celor doi piloţi vizează o eventuală ”neglijenţă care a antrenat moartea sau rănirea”, potrivit postului de televiziune de stat TRT.

Această informaţie nu a putut fi confirmatăimediat la biroul procurorului.

Aeronava, un Boeing 737 aparţinând companieiaeriene private turce Pegasus s-a rupt în trei şi a luat foc miercuri, după ce a ieşit de pe pistă, pe Aeroportul Internaţional Sabiha Gökçen, situat pe malul asiatic al Istabulului.

Avionul, la bordul căruia se aflau 177 de pasageri şi şase membri ai echipajului şi care venea de la Izmir, în vestul Turciei, a aterizat în condiţii meteorologice nefavorabile, pe care autorităţile le-au prezentat drept o posibilă cauză a accidentului.

Trei cetăţeni turci au murit, iar 179 de persoane au fost rănite în acest accident spectaculos.

Partea din faţă a fuzelajului, în care se află cabina de pilotare şi primele rânduri de locuri, s-a desprins de restul aeronavei şi s-a răstunat. O a doua ruptură a avut loc la nivelul treimii din spate a avionului, în care se află ultimele zece rânduri şi coada aeronavei.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a declarat că avionul a ”alunecat aproximativ 60 de metri” după ce a ieţit de pe pistă, după care a ”căzut de la o înălţime de 30-40 de metri” de pe un terasament.

În 2018, un avion al companiei Pegasus a ieşit spectaculos de pe pistă la Trabzon, în nord-estul Turciei, şi şi-a termiant cursa suspendat pe o parte pe o faleză. Nimeni nu a fost rănit în acest incident.

Sursa : news.ro

Administratorul paginii de Facebook a Ambasadei Suediei, cel mai popular cont al unei reprezentanţe diplomatice din Româ... „Bună dimineața, astăzi te măriți!”. O tânără din Marea Britanie s-a trezit cu o nuntă-supriză, chiar de ziua ei! Cum a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x