Antena Căutare

Ancheta in Germania: Politia a folosit un virus pentru a-si spiona cetatenii

Un virus informatic, de tip spyware/malware, folosit de Politia germana, a fost descoperit de catre un grup de hackeri care au pus la indoiala legalitatea practicilor autoritatilor. Ministrul de Justitie german a cerut o ancheta nationala pentru a determina daca virusul a fost folosit respectandu-se legea, a informat BBC.

Grupul de hackeri “Chaos Computer Club” (Clubul computerelor si haosului) a interceptat virusul de tip malware care poate transmite informatii personale ca emailuri, siteuri vizitate sau convorbiri pe Skype.

Conform BBC, autoritatile statelor Bavaria, Baden-Wuttemberg, Brandenburg si Saxonia de Jos au recunoscut folosirea virusilor informatici pentru obtinerea informatiilor de pe calculatoarele persoanelor urmarite. In acelasi timp, Ministrul de Interne german a declarat ca folosirea programului malware s-a facut de fiecare data respectand legile Germaniei.

Grupul de hackeri care a descoperit virusul a mentionat ca programul malware are multe probleme de functionalitate, el putand fi folosit de catre oricine de pe Internet pentru a obtine informatii de pe calculatoarele altor utilizatori.

Foto: antivirus.iyogi.com

"Creierul" celei mai mari retele de trafic de armament din lume, arestat... VIDEO! O mie de detinuti palestinieni eliberati pentru un soldat israelian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x