Antena Căutare

Anchetă în Tanzania din cauza unui contract încheiat cu o firmă din România. Ministrul Afacerilor Interne a fost demis şi mai mulţi oficiali guvernamentali au fost audiaţi

Oficialiii anticorupţie din Tanzania i-au audiat pe adjunctul ministrului Afacerilor Interne Hamad Masauni şi pe adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima, ca urmare a presupusei implicări în semnarea unui contract în valoare de 1 trilion de şilingi tanzanieni cu o firmă din România, pentru achizaţia de echimapente de salvare şi de pompieri, anunţă publicaţia The Citizen.

Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de preşedintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al Forţelor pentru incendii şi salvare, Thobias Andengenye.

El şi-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implica Ministerul de Finanţe şi Adunarea Naţională. Secretarul permanent al ministerului la acel moment, general - maior Jocob Kingu, a ales să demisioneze după descoperirea acestei afaceri.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei John Mbungo a declarat pentru că agenţia va trimite o echipă în România, pentru investigaţii în legătură cu acest contract.

”Trebuie să stabilim dacă presupusa firmă românească Rom International Solution chiar există”, a precizat el

Sursa : news.ro

Fratele atacatorului sinucigaş de la Manchester este la fel de vinovat ca acesta, acuză procuratura... Un deputat din partidul lui Zelenski provoacă indignare în Ucraina după ce îndeamnă o pensionară să-şi vândă câinele pen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x