Antena Căutare

Anders Breivik, inculpat oficial pentru acte de terorism

Anders Breivik, autorul al celui mai sangeros atac din istoria recenta a Norvegiei in care 77 de oameni au fost ucisi, a fost inculpat oficial de procurori pentru terorism si omoruri cu premeditare, informeaza AFP.

Capetele de acuzare retinute impotriva sa sunt pasibile de 21 de ani de inchisoare sau de asa-numita "retinere de siguranta" - o pedeapsa ce poate fi prelungita atat timp cat prizonierul este considerat periculos -, cu conditia sa nu fie recunoscut lipsit de raspundere penala, caz in care risca sa fie internat intr-un centru psihiatric, potential pe viata.


Actul de acuzare i-a fost citit lui Behring Breivik la inchisoarea Ila, din apropiere de Oslo, unde se afla in prezent in arest preventiv, in asteptarea deschiderii procesului sau la 16 aprilie.

Breivik a recunoscut comiterea atacurilor din 22 iulie, dar a negat orice responsabilitate penala.

La 22 iulie 2011, deghizat in politist, extremistul a declansat o bomba la sediul Guvernului norvegian, dupa care a deschis focul timp de o ora asupra a sute de tineri laburisti reuniti intr-o tabara de vara pe insula Utoya, in apropiere de Oslo. 77 de oameni au fost ucisi in urma dublului atac terorist.

Parlamentar egiptean, exclus din partid din cauza unei operatii estetice... WikiLeaks: Trupele NATO sub acoperire sunt in Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x