Antena Căutare

Angela Merkel: “Grecia trebuie sa implementeze rapid reformele economice”

Angela Merkel crede ca Grecia trebuie sa implementeze rapid si amplu reformele economice, a afirmat vineri Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului german. De asemenea, Angela Merkel si-a exprimat increderea ca Italia isi va indeplini obiectivele de reducere a cheltuielilor.

Luna trecuta, Parlamentul Italiei adoptat intr-un timp record noile masuri de austeritate de 45,5 miliarde de euro pentru a calma panica de pe piete, care a dus la cresterea costurilor de imprumut, din cauza temerilor privind nivelul ridicat al datoriei tarii.

Comentand declaratia de vineri a ministrului german de Finante, Wolfgang Schaeuble, care a facut apel la o revizuire a Tratatului Uniunii Europene in scopul de a asigura Bruxellesului o mai mare marja de manevra in domeniul economic, Steffen Seibert a declarat ca executivul de la Berlin se concentreaza mai degraba asupra problemelor actuale decat asupra dezbaterilor pe termen lung.

Din cauza crizei actuale din zona euro sunt cerute astfel de schimbari, "desi noi stim cat de greu este sa negociezi un tratat", a explicat Wolfgang Schaeuble.

In martie, cancelarul german Angela Merkel afirma ca doreste si ea schimbari in tratatele UE, pentru a putea face fata mai bine unor viitoare crize financiare.

"As indemna la efectuarea unor schimbari necesare ale tratatului, pentru a putea actiona mai din vreme si mai eficient cand lucrurile merg rau, care sa includa sanctiuni punctuale", declara Angela Merkel in Parlament.

Citeste si Jurnalul!

WikiLeaks desface baierele sacului cu telegrame diplomatice si-si sondeaza fanii pe Twitter... Becurile de peste 40 de wati dispar de pe piata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x