Antena Căutare

Angela Merkel: “Intrarea Greciei in incetare de plati ar distruge increderea in Europa”

"Sa-i permitem Greciei sa intre in incetare de plati acum ar distruge increderea investitorilor in zona euro si ar putea declansa o contagiune precum cea produsa de falimentul Lehman Brothers in 2008", a declarat duminica cancelarul german Angela Merkel.

"Trebuie sa facem pasi pe care ii putem controla", a spus Merkel, facand o paralela intre situatia Greciei si cea a Lehman Brothers, al carui faliment a declansat criza financiara globala.

"Ceea ce nu putem face este sa distrugem increderea tuturor investitorilor si sa avem o situatie in care se va spune ca daca am facut-o in cazul Greciei, atunci o vom face si in cazul Spaniei, al Belgiei, sau al oricarei alte tari.Atunci nici macar o singura persoana nu isi mai plasa banii in Europa", a opinat cancelarul german potrivit AFP.

Intr-un interviu de o ora cu popularul realizator de emisiuni german Guenther Jauch, Merkel a spus ca se bazeaza pe evaluarea Fondului Monetar International in abordarea situatiei din Grecia. Atata timp cat FMI-ul este convins ca datoria Greciei este sustenabila, cancelarul german va sustine aceasta pozitie, a asigurat Merkel.

Angela Merkel a mai spus ca nu percepe votul din parlament de joi din Germania ca pe unul de "a fi sau a nu fi" pentru guvernul sau. Intrucat partidele de opozitie sustin largirea prerogativelor asa-numitului Instrument european pentru stabilitate financiara (EFSF), trecerea proiectului nu poate a fi pusa in discutie, crede sefa guvernului federal.

Citeste si Jurnalul!

Parlamentul spaniol a fost dizolvat. Alegeri anticipate, pe 20 noiembrie... Presa germana: Vizita Papei in tara sa natala, o deceptie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x