Antena Căutare

Angela Merkel prima femeie cancelar din istoria Gerrmaniei

Angela Merkel prima femeie cancelar din istoria Gerrmaniei. Câți ani se împlinesc de la numirea ei în funcția de cancelar, în Germania. Angela Merkel de câte ori a fost realeasă în această funcție

Angela Merkel prima femeie cancelar din istoria Gerrmaniei Galerie
Angela Merkel | a1.ro

Angela Merkel intră în istoria Germaniei ca fiind prima femeie cancelar. Ea a fost desemnată cancelar acum 13 ani, în 2005.

La 30 mai 2005, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a nominalizat-o să candideze la funcția de cancelar. Contracandidatul Angelei Merkel a fost Gerhard Schroder, de la Partidul Social Democrat (SPD). CDU a câștigat 35,3% din voturi la alegerile din 18 septembrie 2005, iar SPD a luat 34,2%, dar niciunul dintre cele două partide nu a putut forma o majoritate în Bundestag.

După trei săptămâni de negocieri, CDU și SPD au ajuns la o înțelegere, conform căreia Merkel devenea cancelar, iar SPD obținea 8 din cele 16 locuri din Cabinet. Merkel a fost aleasă cancelar de majoritatea deputaților din Bundestag (397 la 217). În 2017, Angela Merkel a fost realeasă, pentru a patra oară, cancelar al Germaniei,după victoria întregistrată de blocul CDU/CSU, în cadrul alegerilor parlamentare care au avut loc la 24 septembrie.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit în 2010, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, pentru "contribuţia de importanţă istorică la unificarea europeană şi pentru rolul de importanţă mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale”. Diploma i-a fost înmânată de către rectorul Andrei Marga.

Rectorul a afirmat că titlul de Doctor Honoris Causa a fost acordat Angelei Merkel pentru "merite istorice în configurarea unui nou fel de a face politică, în abordarea inovativă a problemelor contemporane şi în consolidarea unităţii europene".

Despre viața Angelei Merkel

Angela Merkel a stuadiat fizică la Universitatea „Karl Max” din Leipzig. În anul 1986 și-a dat doctoratul în fizică, obținând titlul „Dr. Rer. Nat”. În timpul școlii, dar și în timpul facultății a fost membră a organizației de tineret socialiste, fără a deveni și membru de partid.

Începând din anul 2000, Angela Merkel a devenit președinta partidului Uniunea Creștin-Democrată. Ea a fost aleasă în anul 2009, de revista Forbes drept cea mai puternică femeie din lume. Aceasta a fost deseori comparată cu „Doamna de fier” a Angliei. Angela Merkel este căsătorită cu chimistul Joachim Sauer, aceasta fiind a doua sa căsătorie. Primul ei soț a fost fizicianul Ulrich Merkel.

Sursă foto: a1.ro

Un bărbat din Republica Moldova şi-a înscenat propria moarte în Statele Unite! Cum s-a dat de gol după ce a încasat cele... El este bărbatul pentru care orice femeie ar intra la pușcărie! Cel mai sexy deținut din lume, face ravagii pe Instagram...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x