Antena Căutare

Anglia, a doua cea mai bună destinație de turism pentru 2020. Surpriza de pe locul I

Anglia, a doua cea mai bună destinație de turism pentru 2020. Surpriza de pe locul I

Anglia, a doua cea mai bună destinație de turism pentru 2020. Surpriza de pe locul I Galerie
anglia

Turism 2020. Top destinații de turism în 2020. Anglia, a doua cea mai bună destinație de turism pentru 2020. Surpriza de pe locul I.

Pentru cei care vor să călătorească anul viitor, experții de la Lonley Planet au făcut un top al celor mai bune zece țări pe care să le vizitezi în 2020, dar și un top al celor mai bune zece orașe pentru a petrece sărbătorile.

Pe locul I se află Regathul Bhutan, urmat de Anglia, iar în topul celor bune orașe de vizitat se numără Salzburg, Washington BC și Cairo, în timp ce cele mai bune regiuni sunt: Drumul Mătăsii - Asia Centrală, Le Marche - Italia, Tōhoku - Japonia și Maine - America.

Ce este Regatul Bhutan

Anglia, a doua cea mai bună destinație de turism pentru 2020. Surpriza de pe locul I

Regatul Bhutan sau „Țara dragonului” este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China. Între Bhutan și Nepal se află statul indian Sikkim, iar Bengalul de Vest separă statul de Bangladesh.

A fost întemeiat de populația thepu în secolul al VIII-lea, fiind apoi ocupat de tibetani în secolul al IX-lea, care începând cu secolul al XII-lea impun lamaismul ca stat.

În secolul XVIII, principatul Bhutan recunoaște suzeranitatea chineză. Timp de un secol își apără autonomia internă amenințată de expansiunea britanică. Primul monarh ereditar al Bhutanului este instalat la 17 decembrie 1907. În 1910, Marea Britanie recunoaște formal independența Bhutanului, dar își asumă controlul asupra politicii externe a acestuia prin intermediul viceregelui Indiei (până în 1947). La 8 august 1949, prin tratatul semnat cu India, aceasta din urmă preia reprezentarea intereselor externe ale Bhutanului, iar, din 1961, și apărarea acestuia.

Economia se bazează pe agricultură, industrie forestieră, turism și vânzare de energie electrică Indiei.

Produse agricole sunt: orezul, chili, lapte, orz, porumb, hrișcă etc.

Bhutanul nu are cale ferată, dar conform unei înțelegeri din 2005 cu India, este planificată o cale ferată în sudul țării, care să fie conectată de rețeaua din India.

Bhutanul este singura țară din lume unde budismul mahayana, de tip tibetan, este religie de stat, iar autoritățiile fac eforturi mari pentru ca populația să respecte tradițiile naționale, de exemplu purtatul portului popular.

Erdogan ameninţă că va relua ”cu o hotărâre şi mai mare” ofensiva în Siria în cazul în care 1.200-1.300 de kurzi nu se r... Acordul Brexitului al lui Johnson, supus marţi unor teste majore în Parlamentul britanic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x