Antena Căutare

Anglia interzice automatele care distribuie tigari

Automatele care distribuie tigari sunt interzise de sambata in Anglia, in incercarea de a reduce consumul, indeosebi de catre tineri, dar si pentru a-i ajuta pe fumatorii care au hotarat sa se lase de acest obicei, a anuntat Ministerul britanic al Sanatatii. De multe ori, aceste distribuitoare sunt lasate fara supraveghere, motiv pentru care copiii pot foarte usor sa cumpere tigari, in conditiile in care vanzarea produselor din tutun minorilor este interzisa, a subliniat ministrul britanic al Sanatatii, Andrew Lansley.



In Anglia, numarul total al fumatorilor este estimat la 8 milioane, iar numarul deceselor ca urmare a fumatului este de 80.000 pe an, mentioneaza Ministerul britanic al Sanatatii.

In Irlanda de Nord, o masura similara urmeaza sa fie aplicata in februarie anul viitor, iar Scotia si Tara Galilor s-au angajat la randul lor sa faca acest lucru in viitorul apropiat.

Printre alte masuri luate in Marea Britanie in scopul reducerii consumului de tutun, pachetele de tigari nu vor mai fi vizibile in magazine incepand din 2012.

Citeste si Jurnalul

FOTO: solarnavigator.net

VIDEO! Sotia unui deputat britanic a furat o pisica din Birmingham... Marea Britanie ia in calcul iesirea din Uniunea Europeana, la sfarsitul anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x