Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Anthony Fauci îi contrazice pe oficialii americani: Nu există bază ştiinţifică pentru teoria că noul coronavirus a fost creat în laboratoare chineze

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institului Naţional de Boli Infecţioase care consiliază Casa Albă în criza sanitară provocată de Covid-19, a spus că nu există bază ştiinţifică pentru teoria că noul coronavirus a fost creat în laboratoare chineze sau că a scăpat din laborator după ce a fost adus din natură.

Expertul a declarat pentru National Geographic: „Dacă urmăriţi evoluţia virusului la lilieci şi ce se întâmplă acum, dovada ştiinţifică înclină foarte mult spre faptul că nu a putut fi manipulat artificial sau deliberat. Totul despre evoluţia progresivă de-a lungul timpului sugerează categoric că virusul a evoluat în natură, apoi a sărit specii”.

Revista mai scrie că „în baza dovezilor ştiinţifice, el nu întreţine teoria alternativă - că cineva a găsit coronavirusul în sălbăticie, l-a adus în laborator, apoi, accidental, a scăpat de acolo”.

Această teorie - că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan (China) - a fost expusă săptămâna aceasta atât de preşedintele Donald Trump, cât şi de secretarul de stat Mike Pompeo.

Fauci se alătură astfel Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi surselor din serviciile de informaţii care resping afirmaţiile lui Trump şi Pompeo.

Sursa : news.ro

Recomandari