Antena Căutare

Anthony Shadid, un jurnalist premiat cu doua premii Pulitzer, a murit in Siria

Anthony Shadid, un jurnalist american de origine libaneza, premiat cu doua premii Pulitzer pentru reportajele sale despre razboiul din Irak si relatarile despre Primavara Araba, a murit in Siria in urma unei crize de astm.

Corespondentul cotidianului "New York Times", Anthony Shadid, a rezistat unor tratamente inumane in urma cu un an, cand a fost impuscat, capturat si torturat de oamenii fostului dictator Moammar Gaddafi.

Shadid, de 43 de ani, a relatat pentru "Washington Post" despre razboiul din Irak si a castigat cel mai prestigios premiu jurnalistic in anii 2004 si 2010, fiind nominalizat din nou pentru Pulitzer in 2011, pentru relatarile despre Primavara araba.

Directorul executiv al cotidianului american pentru care lucra, Jill Abramson, a spus despre jurnalist ca "a murit exact cum a si trait, hotarat sa aduca marturii de la transformarile care matura Orientul Mijlociu".

Prezidentiale in Franta: Sarkozy acuzat de ""falsificare, caricatura, manipulare", Hollande de minciuna... Canada schimba sistemul de azil din cauza romilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x