Antena Căutare

Antiromanismul ajunge in Spania. Pliant electoral xenofob, la Badalona

"Nu mai vrem romani!", este un mesaj care apare pe un fluturas electoral distribuit de Partidului Popular din orasul spaniol Badalona. Potrivit cotidianului El Pais, reprezentantul partidului din regiune a organizat o manifestatie impotriva romanilor, care s-ar afla la originea problemelor comunitatii.

Conducerea Partidului Popular din Badalona a distribuit pe strazile orasului pliante electorale care contineau mesaje negative la adresa imigrantilor. Printre acestea si o fotografie cu o pancarta pe care era scris "Nu mai vrem romani!".

Presedintele partidului, cel care a initiat proiectul, spune insa ca mesajul nu ii priveste pe toti romanii.

"La fel ca majoritatea romanilor care au venit in Spania sau care sunt in Badalona si sunt persoane cinstite, care au venit sa munceasca, exista si acest colectiv de tigani romani care au venit sa comita delicte si sa fure", a spus liderul partidului.

Aceasta a fost prima actiune politica antiromaneasca din Spania. Majoritatea oficialilor din Badalona s-au exprimat insa impotriva unei astfel de abordari electorale.

"Indiferent de nivelul de delinceventa care exista in acest oras nu este superior nivelului din celelalte orase metropolitane. O spun fortele de ordine si orice raport al Politiei regionale", sustine primarul din Badalona.

Spaniolii, de partea romanilor
Locuitorii orasului Badalona nu sunt de acord cu pliantele impotriva imigrantilor. "Sa incerci sa-i critici pe imigranti pentru problemele noastre mi se pare absurd", a spus unul dintre locuitori.

Actiunea membrilor Partidului Popular din Badalona a fost contestata de conducerea de la nivel national a formatiunii politice.

Partidul Popular spaniol este acelasi care, la sfarsitul anului trecut a semnat impreuna cu PDL-ul un protocol de colaborare care prevede sprijinul reciproc intre cele doua formatiuni, in special in timpul campaniilor electorale.

Polonia: Fratele geaman al lui Lech Kaczynski candideaza la alegeri... Mesaj electoral anti-romani in Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x