Antena Căutare

AP: Cu vrajitoria nu-i de glumit in Romania. E tolerata chiar si de biserica

Agentia Associated Press a dedicat Romaniei una din principalele sale stiri internationale. Subiectul care a atras atentia agentiei este decizia guvernului de a taxa veniturile vrajitoarelor. Reporterii americani au discutat cu doua dintre persoanele direct interesate de aceasta decizie. "Cu vrajitoria nu-i de glumit in Romania. Superstitiile vechi de secole sunt tolerate chiar si de Biserica", scrie Associated Press.

„Sunt foarte fericita, pentru ca guvernul roman considera ca aceste haruri magice ale noastre, care se practica in toata lumea, pot fi recunoscute",


De cu totul alta parere este Bratara Buzea, descrisa de catre Associated Press drept "o regina a vrajitoarelor", care a facut si inchisoare pentru vrajile sale, pe vremea lui Ceausescu. Obligatia de a plati impozite a infuriat-o la culme pe Bratara, care ameninta conducerea statului cu puterea licorilor sale magice. „Eu fac si de bine, si de rau. Nu mi-e frica de nimeni, nici de presedintele tarii nu mi-e frica. Ca daca el vrea sa se ia de mine, sa ne fie cu iertare..."

Regina vrajitoarelor ar fi totusi, de acord sa plateasca impozite, dar numai sub forma unei taxe anuale fixe si doar daca guvernul da si el ceva, in schimb. „Vor sa platim impozite? Sa ne creeze conditii... si sa ne faca si o pensie, la o varsta oarecare."

Associated Press nu uita sa aminteasca nici de controversa pe tema "energiilor negative" care ar fi fost folosite in timpul ultimei campanii pentru alegerile prezidentiale.



Foto: Intactimages

UPDATE! Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, sub semnul intrebarii... VIDEO! Un elev din Omaha a deschis focul asupra unor profesori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x