Antena Căutare

AP: Talibanii dezmint moartea liderului Mohamed Omar

Unul dintre membrii gruparii talibanilor, Zabiullah Mujahid, a declarat, miercuri, pentru The Associated Press, ca mesajul trimis jurnalistilor in legatura cu moartea mollahului Omar este un fals.


Liderul miscarii radicalilor talibani din Afganistan, mollahul Mohamed Omar, se presupune ca ar fi fost ucis in Pakistan, pe 23 mai.

Pana acum nu se stie cine l-a ucis pe ideologul talibanilor din Afganistan si in ce circumstante.

Mollahul Omar este unul dintre fondatorii miscarii talibanilor si este considerat "comandantul lor suprem" sau liderul spiritual. El a fost inlaturat de la putere la sfarsitul lui 2001 in urma interventiei militare internationale.

Omar a supravietuit pana acum de nenumarate ori vanatorii declansate impotriva sa de trupele americane din Afganistan, de la caderea regimului taliban in urma invaziei SUA pe teritoriul Afganistanului la sfarsitul anului 2001.

Mollahul ii acordase adapost liderului retelei al-Qaida, Osama bin Laden.

La inceputul lunii mai, dupa eliminarea lui Osama, oficiali americani si italieni declarasera ca urmatoarea tinta ar putea fi mollahul Omar.

El Pais: Spania va cere din nou permise de munca imigrantilor romani... Canicula a provocat moartea a 13 persoane in centrul Statelor Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x