Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Apă sfințită, livrată direct prin poștă. Ce mai face comerțul online pentru expansiune

Sună bizar, deplasat sau chiar provoacă amuzamentul cârcotașilor. Dar este cât se poate de adevărat. Credincioșii hinduși vor putea să primească, în curând, apă din Gange prin poștă. India caută să dezvolte platformele de comerț online.

Sună bizar, deplasat sau chiar provoacă amuzamentul cârcotașilor. Dar este cât se poate de adevărat. Credincioșii hinduși vor putea să primească, în curând, apă din Gange prin poștă. India caută să dezvolte platformele de comerț online.

Gangele este un râu sacru pentru hinduși, iar cei care plonjează în apele sale în timpul ceremoniilor religioase se spune că își spală păcatele.

Ministrul telecomunicațiilor Ravi Shankar Prasad a explicat că a primit un mare număr de cereri prin care se solicita ca apă din fluviul Gange să poată fi livrată prin poștă.

"Am întrebat departamentul de poștă care utilizează platformele de comerț online dacă poate furniza 'Gangajal' (apa din Gange) oamenilor", a spus el. "Dacă un factor poate livra telefoane mobile, șari-uri (costum tradițional indian purtat de femei — n.n.), bijuterii, îmbrăcăminte, de ce nu, și apă din Gange ? ", a adăugat demnitarul indian, citat de agerpres.ro

Aproximativ 80% din populația Indiei este de religie hindusă, însă există și mulți musulmani, creștini și budiști.

India Post, serviciul public de curierat, a ajuns în ultimii doi ani la acorduri cu aproximativ 400 de companii de comerț online, inclusiv cu Amazon și cu gigantul indian FlipKart, pentru a asigura livrarea a numeroase produse.

Aceste acorduri au permis să sporească din 2014 de cinci ori numărul de colete livrate, ajungând la 75.000 de livrări pe zi, informează Agenția France Presse.

Recomandari