Antena Căutare

Aplicatii ale Firefox si Chrome blocheaza site-urile detinute de Murdoch

Rupert Murdoch trece printr-o perioada proasta. Pe fondul scandalului interceptarilor din Marea Britanie, care au dus la inchiderea tabloidului News of the World, cativa programatori au creat unelte gratis pentru a ajuta consumatorii sa se fereasca de paginile de internet detinute de imperiul media Murdoch.

O aplicatie Firefox numita MurdochAlert creaza o alerta pentru utilizatorii de Internet care sunt pe cale sa intre pe unul dintre cele peste o suta de site-uri ale magnatului. De exemplu, daca un utilizator intra pe Fox News, o alerta il instiinteaza pe acesta despre "potentialele probleme de securitate care pot aparea accesand site-ul controlat de Murdoch".

O extensie pentru Google Chrome este mai restrictiva, blocand in totalitate accesul pe site-urile detinute de Murdoch. Numita "Murdoch Block", extensia afiseaza un avertisment inainte sa ii permita utilizatorului sa aleaga daca doreste cu adevarat sa acceseze site-uri precum Hulu, Fox News, MySpace, Wall Street Journal sau The New York Post.

Scandalul interceptarilor ilegale a scos la iveala ca peste 4.000 de persoane au avut de suferit in urma actiunilor intreprinse de jurnalistii de la publicatiile apartinand companiei News International. Jurnalistii au fost acuzati ca au interceptat mii de telefoane, pentru a-si scrie articolele.

Sursa: Antena3

Tinta atentatelor din Norvegia, un fost prim-ministru norvegian... Moody's: 100% sanse ca Grecia sa intre in incapacitate de plata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x