Antena Căutare

Apple cere despagubiri suplimentare de 707 milioane de dolari de la Samsung

In afara despagubirilor de 1 miliard de dolari pe care grupul sud-coreean Samsung trebuie sa le plateasca companiei americane Apple, cea din urma a mai cerut unei instante din SUA daune suplimentare de 707 milioane de dolari, arata o decizie din august a juratilor americani.

Justitia americana a decis in august ca Samsung a incalcat sase patente ale Apple, implicand tehnologie folosita la iPhone si iPad. Apple cere, de asemenea, si interzicerea pe piata americana a 26 de smartphone-uri si tablete Samsung.

Grupul sud-coreean a cerut judecatorului din procesul cu Apple sa elimine aproape toate daunele acordate si sa decida rejudecarea cazului, scrie MarketWatch.

Ultimele dispute dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri survin in contextul lansarii vineri la vanzare a iPhone 5. Apple nu a anuntat inca cifre oficiale pentru prima zi de vanzari, dar a informat deja ca precomenzile au depasit 2 milioane de unitati in prima zi in care au putut fi efectuate, cu o saptamana inaintea inceperii vanzarilor.

Apple si Samsung se judeca in mai multe tari pentru incalcari ale patentelor, miza fiind controlul pietei mondiale a smartphone-urilor, evaluata de Bloomberg la 219 miliarde de dolari.

sursa: Income Magazine

foto: cultofmac.com

60 de persoane au fost ranite in timpul unui concert organizat la Madrid... Madrid: Protestele impotriva masurilor de austeritate continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x