Antena Căutare

Apple si Google au anunțat că vor colabora pentru a realiza o tehnologie pentru a contribui la încetinirea răspândirii Covid-19

Apple si Google au anuntat ca vor colabora pentru a realiza o tehnologie prin care se doreste incetinirea raspandirii coronavirusului.

Apple si Google au anunțat că vor colabora pentru a realiza o tehnologie pentru a contribui la încetinirea răspândirii Covid-19
Google și Apple vor să creeze o tehnologie pentru încetinirea răspândirii covid | theverge.com

Apple si Google au anuntat ca vor colabora pentru a realiza o tehnologie prin care se doreste incetinirea raspandirii coronavirusului, scrie The Verge.

Tehnologia Google și Apple va permite dispozitivelor mobile să facă schimb de informații prin Bluetooth, iar cei care s-ar afla in apropierea unor persoane pozitive cu noul coronavirus ar urma să fie alertați cu ajutorul tehnologiei, scrie sursa.

Google scoate în faţă restaurantele care fac livrări

Această tehnologie ar urma să fie disponibilă pe la mijlocul lunii mai, sub forma unui instrument software capabil să urmărească acele contacte aprobate din domeniul sănătatii publice.

Cei doi giganți, Apple și Google mai vor ca în urmatoarele luni să includă tehnologia de urmărire direct in sistemele de operare, pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să descarce aplicații în acest sens.

De asemenea, aceasta tehnologie nu va urmari locul sau identitatea utilizatorilor, dar va culege date despre momentul în care dispozitivele lor s-au aflat aproape unele de altele.

Google îşi lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

Cum va funcționa proiectul


Proiectul presupune a funcționa în felul următor. Când două persoane se vor întâlni și vor sta de vorbă preț de câteva minute, prin intermediul Blootooth, telefoanele lor vor schimba identificatori anonimi pentru a inregistra contactul. Dacă în următoarele zile una dintre aceste persoane este diagnosticata cu COVID-19, ea va introduce rezultatele într-o aplicație a agentței de sănătate de pe telefonul său. Sistemul va solicita acordul utilizatorului pemntru ca dispozitibvul său să trimită o avertizare pe telefoanele celorlalte persoane cu care a intrat in contact.. Aceste date vor fi stocate timp de 14 zile.



Studiu. Medicamentul experimental dezvoltat pentru tratarea Covid-19 are rezultate promițătoare... Numărul deceselor din Spania a scăzut în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x