Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Aproape toţi marinarii din grupul aeronaval al portavionului Charles de Gaulle, declaraţi vindecaţi de covid-19 şi scoşi din carantină

Aproape toţi marinarii din echipajele grupului aeronaval al portavionului francez Charles de Gaulle care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus la bordul navei sau după ce au revenit pe uscat au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi sau au ieşit din carantina în care au fost plasaţi în incinte militare, a anunţat Marina franceză, relatează AFP.

”Mai sunt doar doi marinari la spital”, inclusiv ”un ofiţer marinar la reanimare şi un marinar sub supraveghere”, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Marinei franceze, căpitanul de vas Eric Lavault.

Alţi 18 marinari se află în continuare în izolare la Toulon, într-o incintă militară.

Astfel, ”98% dintre cazurile pozitive din grupul aeronaval sunt vindecate” de covid-19, a subliniat Eric Lavault.

Din totalul de 2.400 de membri ai echipajului grupului aeronaval - din care fac parte portavionul şi escorta acestuia - 1.081 de marinari au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

De-acum, ”unii se află în izolarea clasică, acasă”, la fel ca restul francezilor, iar ”alţii au ieşit acum şapte zile şi poartă mască acasă”, ca mpsură de precauţie, a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit Statului Major, virusul a ajuns la bord într-o escală a portavionului la Brest, la jumătatea lui mai.

Două anchete - una epidemiologică şi alta a comandamentului - urmează să facă lumină asupra cauzelor şi gestionării acestei contaminări masive, care a obligat portavionul Charles de Gaulle să se întoarcă mai devreme cu zece zile dintr-o misiune, la jumătatea lui aprilie.

Sursa : news.ro

Recomandari