Antena Căutare

Arabia Saudită interzice pelerinilor să intre pe teritoriu. Mecca şi Medina, închise

Autorităţile din Arabia Saudită au decis joi să interzică accesul pe teritoriul ţării pelerinilor, dar şi turiştilor din ţări afectate de coronavirus, scrie BBC.

Arabia Saudită găzduieşte două locuri sfinte pentru islam - Mecca şi Medina. Anual, milioane de musulmani ajung aici, iar cei mai mulţi, în luna iulie, pentru pelerinajul Haji.

Mecca, locul în care s-a născut profetul Mahomed, este cel mai important loc pentru islam. Medina este locul în care profetul a fost îngropat.

Ministerul de Externe a transmis că interzicerea accesului în cele două situri este temporară, fără a preciza când vor fi din nou deschise.

Turiştii din ţările afectate de coronavirus nu vor putea intra pe teritoriul Arabiei Saudite. Autorităţile au specificat faptul că, începând cu luna octombrie, au emis 400.000 de vize turistice.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a spus că respectă decizia Guvernului din Arabia Saudită de a interzice străinilor să intre în ţară pentru vizite religioase, dar Ministerul indonezian al Cultelor a cerut joi să fie făcută o excepţie în cazul pelerinilor indonezieni.

„Am cerut o scutire, prin canalul diplomatic, pentru că Indonezia nu este expusă coronaviruslui”, a spus un reprezentant al ministerului.

Indonezia este cea mai numeroasă naţiune musulmană din lume. Până în prezent, aici nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu Covid-19, însă experţii au îndoieli privind acurateţea testelor făcute în laboratoarele indoneziene.

Sursa : news.ro

Japonia - O femeie, diagnosticată pentru a doua oară cu Covid-19... Rebelii sirieni susţinuţi de turci au recapturat oraşul strategic Saraqeb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x