Antena Căutare

Aramco şi-a mărit oferta publică iniţială la un nivel record de 29,4 miliarde de dolari, prin exercitarea unei opţiuni de supraalocare

Gigantul producător de petrol saudit Aramco a exercitat o opţiune de vânzare de acţiuni de 450 de milioane de titluri, iar oferta publică iniţială a atins un nivel record de 29,4 miliarde de dolari, relatează CNBC.

În decembrie anul trecut, Aramco a atras iniţial o sumă record de 25,5 miliarde de dolari, prin vânzarea a 3 miliarde de acţiuni la preţul de 32 de riali (8,55 dolari) pe unitate, dar a indicat că ar putea suplimenta oferta prin intermediul unei opţiuni de suplimentare a vânzării.

Opţiunea de supraalocare permite companiilor să emită mai multe acţiuni în cadrul unei oferte publice iniţiale, atunci când cererea din partea participanţilor este ridicată.

Acţiunile suplimentare ale opţiunii au fost alocate investitorilor în cadrul procesului de book-building, a explicat Aramco.

Compania a precizat că nu au fost oferite alte acţiuni pe piaţă, în afară de cele alocate deja opţiunii.

Acţiunile Aramco au fost volatile în ultima perioadă, din cauza îngrijorărilor geopolitice, pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, după uciderea unui general iranian, în timpul unui atac american cu dronă.

Săptămâna trecută, evaaluarea Aramco era de circa 1.870 de miliarde de dolari.

Sursa : news.ro

Financial Times: Guvernul SUA renunţă la un program pentru drone civile din cauza îngrijorării privind spionajul chinez... Khamenei îndeamnă la o consolidare a relaţiilor între ţările de la Golful Persic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x