Antena Căutare

Arderea Coranului pe 11 septembrie pune in pericol soldatii americani din Afganistan

Arderea Coranului pe data de 11 septembrie, cu ocazia comemorarii atentatelor din Statele Unite ale Americii ar pune in mare pericol trupele americane

Aceasta este concluzia comandantului fortelor internationale din Afganistan, generalul David Petraeus (foto), care considera ca soldatii americani ar fi in pericol, in cazul in care o biserica isi va duce la indeplinire planul de a arde public un exemplar din Coran in 11 septembrie.

Una dintre bisericile determinate sa faca acest lucru este Biserica baptista din Florida, Dove World Outreach Center. Potrivit Agerpres, generalul american a explicat intr-un interviu acordat celor de la Wall Street Journal ca un astfel de plan nu ar servi decit propagandei talibanilor din Afganistan. In plus, va creste si sentimental anti-american din lumea musulmana.

„Aceasta ar putea pune in pericol atit trupele, cit si efortul global. Este exact genul de actiuni pe care le folosesc talibanii si aceasta ar putea provoca probleme semnificative. Nu numai aici, ci in toata lumea unde suntem prezenti alaturi de comunitatea islamica", a declarat Petraeus, citat de Agerpres.

Biserica din Florida a anuntat si a lansat chiar o invitatie de a arde la 11 septembrie exemplare ale Coranului in fata sediului din Gainesville, cam la 500 de kilometri de Miami, invitind chiar si alte centre religioase sa se alature. Scopul este de a aduce un omagiu victimelor atentatului, dar si de a „combate demonul islamului".

Sursa: ftr.ro

Foto: armytimes.com

Bataie in Parlamentul ucrainean... Premierul grec si-a remaniat Guvernul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x