Antena Căutare

Are 21 de ani, este blondă și a făcut istorie! Ea este cel mai tânăr membru al Parlamentului European. „Va fi dificil” - Foto

O studentă în vârstă de 21 de ani, Kira Marie Peter-Hansen, a făcut istorie, devenind cea mai tânără persoană care a fost aleasă vreodată ca membru al Parlamentului European.

O studentă în vârstă de 21 de ani, Kira Marie Peter-Hansen, a făcut istorie, devenind cea mai tânără persoană care a fost aleasă vreodată ca membru al Parlamentului European.

Kira Marie Peter-Hansen, în vârstă de 21 de ani, trei luni și trei zile, este studentă la economie la Universitatea din Copenhaga,

Tânăra a depășit recordul anterior stabilit de Ilka Schröder, în anul 1999, care era cu o lună mai în vârstă decât Peter-Hansen la vremea alegerii ei în Parlamentul European.

La fel ca Ilka Schröder, studenta Kira Marie Peter-Hansen va face parte din Grupul Verzilor în Parlamentul European.

Kira Marie Peter-Hansen va fi nevoită să călătorească din Copenhaga în Bruxelles și Strasbourg.

„Va fi dificil. Acum lucrăm la schimbarea întâlnirilor, astfel încât să nu fim nevoiți să mergem în Danemarca sau în țara noastră natală în fiecare săptămână. Am putea sta două săptămâni în Bruxelles și apoi o săptămână acasă, astfel încât să petrecem mai puțin timp călătorind”, a spus tânăra.

Are 21 de ani, este blondă și a făcut istorie! Ea este cel mai tânăr membru al Parlamentului European. „Va fi dificil” - Foto

Tânăra studentă se așteaptă ca „tranziția către o viață ecologică” să fie dificilă pentru mulți oameni. În Franța, propunerea de creștere a taxelor pentru combustibili a scos Vestele Galbene în stradă, iar în orașe precum Londra, măsuri pentru a restricționa autovehiculele poluante au stârnit furie din partea companiilor mici.

Peter-Hansen a menționat și că în Polonia, industria de cărbune rămâne un angajator important.

„Avem nevoie de o Europă care are soluții și pentru oamenii care ar putea rămâne fără locuri de muncă. Cred că le-am putea găsi locuri de muncă mai prietenoase cu mediul înconjurător”, a mai spus ea.

Peter-Hansen va face parte din Parlamentul European alături de fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, care este aproape de patru ori mai în vârstă de cât ea.

Grupul Verzilor deținte doar 69 din 751 de locuri în Parlamentul European.

„Voi face tot ce voi putea (pentru a influența direcția Europei în următorii cinci ani, n.r.). Cred că noi, Grupul Verzilor, avem o nouă poziție acum că Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților și Partidul Popular European nu mai dețin majoritatea”, a spus tânăra studentă.

Foc de pistol tras accidental de o gardă de corp, la Bruxelles, la bordul avionului premierului ceh Andrej Babis... Israelul se întoarce la vot la 17 septembrie, a doua oară în cinci luni, după ce Parlamentul s-a autodizolvat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x