Antena Căutare

Arheologii britanici au descoperit în Somerset morminte ale unor romani de rang înalt

Mormintele a peste 50 de adulţi şi copii au fost găsite într-un cimitir roman neobişnuit, descoperit în timpul lucrărilor pentru construirea unei şcoli în regiunea Somerset, scrie The Guardian.

Arheologii au spus că descoperirea din localitatea Somerton oferă detalii despre viaţa şi moartea în sud-vestul insulei după invazia romană.

Unii dintre cei îngropaţi în cimitirul romano-britanic aveau rang înalt. Poziţia în care a fos găsit craniul unei femei indică faptul că a stat iniţial pe o pernă. Mici cuie au fost găsite la capătul dinspre picioare al unor morminte, sugerând că majoritatea au fost îngropaţi purtând ghete cu ţinte.

Structura mormintelor este impresionantă. Majoritatea erau căptuşite cu piatră şi acoperite şi sigilate cu acelaşi tip de dale folosite pentru acoperişurile din zonă în urmă cu 2.000 de ani.

Într-unul dintre morminte, dalele erau dispuse în formă de cort deasupra celui îngropat. Unul asemănător a fost descoperit recent pe şantierul centralei nucleare Hinkley Point C de pe coasta Somerset, la 40 km distanţă de Somerton, iar acest tip de mormânt era obişnuit în Spania şi Italia.

În morminte au mai fost găsite bijuterii şi obiecte din lut, un coif din perioada împăratului Vespasian, care a condus între anii 69 şi 79, şi un mâner de cuţit din os.

„Este o descoperire importantă. Oamenii aveau, evident, un statut. Majoritatea mormintelor din Anglia Romană erau rectangulare. Acestea sunt, practic, construite. Au fost mai îngrijite”, a spus Steve Membery, arheolog şi membru al South West Heritage Trust, care supervizează săpăturile.

Vor fi făcute analize de ADN, pentru a încerca să se găsească mai multe detalii despre cei care au fost îngropaţi la Somerton. Este crezut că aceştia au fost britanici care au adoptat obiceiurile romane după invazie. Analizele rămăşiţelor umane găsite în Hinkley Point au arătat că cei îngropaţi acolo aveau origini în estul Asiei.

Lucrările pentru şcoala din regiune au fost oprite, însă vor fi reluate luna aceasta.

Sursa : news.ro

Copil găsit decedat, în trenul de aterizare al unui avion! A murit în cel mai cumplit mod! Ce a îndurat... Ultimul mesaj transmis de pilotul avionului prăbușit în Iran ar putea dezlega misterul tragediei! „Atacul terorist nu es...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x