Antena Căutare

Arhiepiscopul ungur Peter Erdo ar putea deveni inlocuitorul Papei Benedict al XVI-lea

Este doar una dintre speculatiile aparute pe masura ce data demisiei Papei Benedict al XVI-lea se apropie. Pe 28 februarie, la ora locala 17, un elicopter il va prelua pe actualul Suveran Pontif din Cetatea Vaticanului iar trei ore mai tarziu el nu va mai fi liderul spiritual al celor 1,2 miliarde de catolici din intreaga lume.

La intrarea in Catedrala, Suveranul Pontif a avut nevoie de sustinere, semn ca slabiciunea cu care si-a motivat controversata demisie nu a fost doar un motiv invocat.

“Sunt constient ca nu mai pot servi mandatul ce mi-a fost incredintat de Biserica cu toata forta fizica si psihica pe care acest lucru il cere!”, a spus Papa Benedict al XVI-lea.

Multi au speculat ca, invocand batranetea atat de explicit, Papa ar sugera, de fapt, ca succesorul sau sa fie cineva mai tanar.

Sanse foarte mari ar avea Peter Erdo. Arhiepiscop de Budapesta din 2002 si specialist in legea canonica, ungurul de 60 de ani este al doilea cel mai tanar candidat la functie din randul favoritilor. Iar anumite puncte din biografia lui corespund chiar si profetiei care spune ca urmatorul si ultimul Papa va fi "Petru Romanul". Al doilea prenume al lui Erdo este Petru, iar vremea Sfantului Petru, Ungaria era parte a Imperiului Roman.

Azi, Papa s-a intalnit cu preotii de la Roma, posibil una dintre ultimele sale aparitii publice. Dupa ce Papa Benedict al XVI-lea va cobori din Scaunul Sfantului Petru, el va prelua numele de "Episcop Emerit al Romei".

Confesiuni in premiera de la un personaj cheie in dosarul tablourilor furate din Olanda... UPDATE Importatorul francez ar fi vinovat pentru scandalul carnii de cal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x