Antena Căutare

Va semăna cu un vapor! Arhitectul Renzo Piano a prezentat proiectul noului pod pentru Genova!

Celebrul arhitect italian Renzo Piano a prezentat vineri proiectul unui nou pod pentru Genova, oraşul său natal, după prăbuşirea viaductului rutier Morandi pe data de 14 august, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 43 de persoane.

Va semăna cu un vapor! Arhitectul Renzo Piano a prezentat proiectul noului pod pentru Genova!
Arhitectul Renzo Piano | thetimes.co.uk

Celebrul arhitect italian Renzo Piano a prezentat vineri proiectul unui nou pod pentru Genova, oraşul său natal, după prăbuşirea viaductului rutier Morandi pe data de 14 august, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 43 de persoane.

„Acest pod va trebui să dureze 100 de ani şi să fie din oţel”, a declarat Piano într-o conferinţă de presă susţinută în acest oraş portuar din nord-vestul Italiei.

Noua construcţie va avea „ceva dintr-un vapor, pentru că e caracteristic pentru Genova”, „va fi un pod mai fin, cu o luminozitate a sa”, şi va trebui să fie alb, a adăugat Renzo Piano, născut chiar la Genova în urmă cu 80 de ani.

„Renzo Piano s-a oferit voluntar, în calitate de genovez competent în domeniu, să ofere oraşului un proiect pentru refacerea podului Morandi. Noi am acceptat cu bucurie ajutorul”, anunţa preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, la sfârşitul lunii august.

Dacă arhitectul a insistat că reconstrucţia nu trebuie făcută „în grabă”, Toti a dat asigurări că noul pod va fi gata în toamna lui 2019, „cel mai târziu în noiembrie”.

La rândul său, primarul oraşului, Marco Bucci, a anunţat lansarea în lunile viitoare a unui concurs internaţional pentru reconstruirea unui „cartier foarte frumos” sub pod. Demolarea a ceea ce a mai rămas din vechiul pod, ce va începe în această lună, va necesita distrugerea unei părţi din locuinţele situate dedesubtul său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prezenţi la conferinţa de presă, responsabili ai companiilor Autostrade per l'Italia (Aspi) şi Fincantieri au vorbit despre un posibil consorţiu pentru reconstruirea podului.

La începutul săptămânii, ministrul infrastructurilor, Danilo Toninelli, dăduse asigurări că Aspi, operatorul privat al autostrăzii, va finanţa reconstrucţia ce va fi încredinţată unei entităţi publice.

Potrivit lui Toti, şefii ArcelorMittal, aflat în curs de preluare a companiei siderurgice italiene Ilva, ce are un punct important de lucru la Genova, s-au declarat dispuşi să furnizeze oţelul pentru pod.

Spre finalul conferinţei de presă, şeful Aspi, Giovanni Castellucci, a examinat un element al machetei, scăpându-l din greşeală. Bucata de plastic s-a spart, provocându-i lui Piano un surâs şi un gest de neputinţă, a relatat presa italiană.

Justiţia italiană a anunţat joi că a deschis o anchetă împotriva a 20 de persoane şi a Aspi, pentru omor din culpă şi nerespectarea normelor de securitate.

CLIPE DE GROAZĂ: “Aveți grijă, are un cuțit!” Șapte persoane, înjunghiate într-o suburbie de către o persoană înarmată c... Peste 600 de articole din istoria cinematografiei vor fi scoase la licitatie la Londra! Se estimează că jacheta purtată ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x