Antena Căutare

Armata elvetiana se pregateste pentru un scenariu violent provocat de criza economica

Odata cu protestele anti-austeritate din Europa din care rezulta  tulburari civile tot mai dese in ultima perioada pe strazile din Atena si Madrid, tara europeana renumita pentru neutralitatea sa, Elvetia, ia masuri de precautie neobisnuite, scrie cnbc.com.

Elvetia a demarat in luna septembrie exercitiul militar "Stabilo Due", ca raspuns la instabilitatea din Europa si pentru a testa viteza cu care armata sa poate reactiona. Tara nu este membra a Uniunii si nici nu face parte din cele 17 tari care impart moneda euro.

Ziarul elvetian “Der Sonntag” a scris recent ca exercititiul militar s-a desfasurat pe baza unei harti de risc creata in 2010 si simuleaza modul in care armata rezolva o disputa interna intre factiuni, precum si posibilitatea de a oferi gazduire refugiatilor din Grecia, Spania, Italia, Franta si Portugalia.

Ministerul elvetian al Apararii a declarat CNBC ca nu exclude posibilitatea de a desfasura trupe pe teritoriul tarii in urmatorii ani. “Nu excludem faptul ca urmarile crizei financiare pot duce la proteste si violenta in Elvetia. Armata trebuie sa fie gata atunci cand politia are nevoie de ajutor", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, pentru CNBC.com.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Pensii de 5.000 de euro dupa cinci ani de munca. Vezi ce pensii uriase au inaltii functionari europeni!... Un african autodidact electrifica satele din Rwanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x