Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:50Observator Special

Armata rusă se instalează într-o fostă bază americană lângă Rakka, fosta ”capitală” a Statului Islamic în Siria

Poliţia Militară rusă şi-a stabilit cartierul într-o bază deţinută, cu puţin timp în urmă, de armata americană, în apropiere de oraşul Rakka, fosta ”capitală” a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează Reuters.

Armata rusă a intrat în Rakka la începutul lui decembrie, în urma deciziei lui Donald Trump de a retrage trupele americane din nordul Siriei, prin care a dat undă verde unei ofensive turce contra forţelor kurde care au luptat alături de Statele Unite şi aliaţii lor împotriva jihadiştilor.

Potrivit Tass, care citează un reprezentant al Poliţiei Militare ruse, Arman Mambetov, aceste forţe ruse urmează să înceapă să patruleze în zonă începând de joi, în cadrul unui armistiţiu încheiat între Moscova şi Ankara.

Postul Zvezda TV al Ministerului rus al Apărării a difuzat imagini în care militarii ruţi ridică steagul Rusiei, iar o coloană de vehicule aparţinând Poliţiei Militare ruse pătrund în bază, o fostă şcoală din satul Tal Samim.

Sursa : news.ro

Recomandari