Antena Căutare

Armele secrete ale Coreei de Nord, inspirate din filmele cu James Bond

Regimul de la Phenian trimite in Coreea de Sud agenti care poarta arme luate parca din filmele cu James Bond. Spre deosebire de cele pe care le foloseste agentul 007, acestea sunt cat se poate de letale. Jurnalistii CNN au avut ocazia sa vada pentru prima data cateva dintre aceste dispozitive.

Acum un an, un ucigas trimis de Coreea de Nord era arestat la Seul. Din motive de securitate, chipul sau ramane si acum secret. Dar serviciile sud-coreene le-au prezentat, in schimb, reporterilor CNN armele sale neobisnuite.

"Aceasta seringa cu otrava seamana cu un pix cu pasta. Are aici un tub care o activeaza: trebuie rasucit spre dreapta de trei - patru ori, iar apoi se apasa pe partea de sus, in acest fel. Armele-pixuri nu sunt noi. Spionii nord-coreeni sunt dotati cu aceasta tehnologie de aproape zece ani. Dar aceasta lanterna este ceva nou: nu am mai vazut niciodata o asemenea arma", spune un agent sud-coreean.

Otrava din pix provoaca, rapid, paralizia muschilor, iar cel injectat moare apoi sufocat.

La o examinare foarte atenta, lanterna ascunde un pistol cu trei tevi si gloante minuscule. Cand arma a fost confiscata, toate trei tevile erau incarcate. Specialistii politiei au testat una din ele: s-a dovedit precisa, mortala si, nu in ultimul rand, practic imposibil de depistat. De aceeasi parere este si "tinta" ucigasului trimis de Phenian: un refugiat nord-coreean care s-a remarcat trimitand, cu balonul, manifeste anticomuniste in Nord.

Spionul nord-coreean aranjase deja o intalnire cu Park. Aflat acum sub protectia politiei, militantul spune ca nu-si va inceta activitatea, chiar daca-si da seama ca astfel isi pune viata in pericol.

Catalanii, mai aproape de independenta: Stanga nationalista a castigat alegerile... "Prastia lui David", noul sistem anti-racheta al Israelului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x