Antena Căutare

Asasinatul din Dubai: Londra acuza Israelul de falsificarea pasapoartelor

Exista "motive convingatoare" de a crede ca guvernul israelian este responsabil de falsificarea pasapoartelor britanice folosite in complotul pentru uciderea unui lider Hamas in Emiratele Arabe Unite, a afirmat ministrul de Externe britanic, David Miliband, citat de CNN.



DIPLOMAT EXPULZAT
CNN citeaza o sursa guvernamentala britanica, potrivit careia Londra a expulzat un diplomat israelian in legatura cu pasapoartele clonate despre care se banuieste ca au fost folosite de suspecti in uciderea lui Mahmoud al-Mabhouh, in ianuarie, in Dubai. Aceeasi sursa a mai relatat ca ambasadorul israelian in Marea Britanie a avut, luni, intrevederi cu oficiali de la Foreign Office pentru a i se prezenta rezultatele anchetei. Rangul si identitatea diplomatului nu au fost comunicate, iar sursa nu a spus nici cand acesta a fost expulzat.

Anterior, BBC si AFP au transmis ca guvernul de la Londra "va expulza" un diplomat israelian ca masura de represalii. Potrivit Daily Telegraph, raportul asupra anchetei acuza clar Mossadul ca a folosit pasapoarte britanice, dar, subliniaza cotidianul, dovezile sunt insuficiente pentru a acuza serviciile secrete israeliene de asasinarea liderului Hamas. Ziarul aminteste ca responsabilii israelieni afirma ca nimic nu dovedeste implicarea serviciilor lor secrete in asasinat.

Tot marti, autoritatile franceze au anuntat ca au deschis la randul lor o investigatie in cazul pasapoartelor false.

Al-Mabhouh, membru fondator al aripii militare a Hamas, a fost gasit mort la 20 ianuarie, in camera sa dintr-un hotel din Dubai, iar politia locala crede ca a fost ucis de agenti ai serviciilor secrete israeliene Mossad. Numarul suspectilor in acest caz se ridica la 27, dintre acestia 26 au folosit pasapoarte europene sau australiene. Interpolul a emis mandate de cautare a suspectilor.

Premierul italian gafeaza din nou... Absolventa de liceu, la 99 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x