Antena Căutare

Asociatia ActiveWatch cere Parlamentului European interzicerea spionajului in redactii

Asociatia ActiveWatch cere interzicerea infiltrarii serviciilor secrete in redactii, intr-o scrisoare deschisa adresata Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European.

ActiveWatch cere Comisiei LIBE sa sustina adoptarea de catre toate statele membre a legilor care sa interzica inflitrarea spionilor printre ziaristi.

Scrisoarea vine in contextul in care azi a fost prezentat raportul „Carta Uniunii Europene: Standarde privind libertatea presei in Uniunea Europeana”, dezbaterile fiind deschise de europarlamentarul roman Renate Weber.

”Preocuparea noastra pentru libertatea de exprimare in Europa ne determina sa va aducem la cunostinta un fenomen care afecteaza grav libertatea presei: prezenta agentilor de informatii sub acoperire in cadrul redactiilor. Ne confruntam cu aceasta problema in Romania de cativa ani. Cel mai grav caz a fost adus in atentia publica in aceasta vara, cand Jurnalul National, unul dintre cele mai importante cotidiene generaliste din Romania, a descoperit prezenta unui agent infiltrat de Serviciul Roman de Informatii (SRI) in redactia sa. Prezenta acestuia a fost confirmata de SRI si de Comisia Parlamentara de Supraveghere a Activitatii SRI”, se arata in scrisoarea ActiveWatch.

Mai multe detalii, in Jurnalul National

foto: campbellmartin.blogspot.com

Barack Obama, o viata de presedinte... Victoria lui Barack Obama a fost sarbatorita in toata lumea, de la New York in Djakarta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x