Antena Căutare

Assad nu se lasa: Armata siriana a lansat o contraofensiva la Alep

Armata siriana a lansat sambata o contraofensiva cu scopul de a prelua controlul asupra sectoarelor rebele de la Alep, al doilea cel mai important oras din Siria, considerat o miza cruciala a conflictului armat din aceasta tara, au anuntat militanti, informeaza AFP

Trupele care se mobilizau de doua zile in jurul orasului "se indreapta spre cartierul Salahedin, unde se afla cel mai mare numar de rebeli", a declarat Rami Abdel Rahmane, presedintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul la Londra care isi bazeaza informatiile pe militanti de la fata locului."Cele mai violente confruntari de la inceputul revoltei au loc in mai multe cartiere", a subliniat el, adaugand ca "putem afirma ca asaltul a inceput".

Comisia Generala a Revolutiei Siriene, o alta retea de militanti, a anuntat si ea suplimentarea trupelor la Salahedin "pe fundalul unor tiruri intensive cu mitraliere grele" si lupte intre militari si rebeli. Iar insurgentii s-au retras in special in cartiere din sudul si sud-vestul orasului. Potrivit Observatorului, un exod important are loc, in prezent, in cartierul al-Sukkari (sud), dupa lansarea de obuze si izbucnirea unor confruntari violente in sectorul Hamdaniya (vest).

Asaltul are loc la peste o saptamana de la deschiderea acestui nou front, pe 20 iulie, armata preluand controlul asupra capitalei Damasc, unde au avut loc, de asemenea, confruntari violente in cartiere ostile regimului presedintelui Bashar al-Assad.

Turcia: Nu se poate "sa fim doar spectatori sau observatori"

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca nu este posibil sa "continuam sa ramanem spectatori sau observatori" ai evenimentelor din Siria, preconizand actiuni comune ale ONU, OCI si Ligii Arabe. "Ceea ce se intampla in Siria este foarte important si foarte periculos", a declarat premierul dupa o intalnire cu omologul sau britanic, David Cameron, informeaza AFP."Ne confruntam cu un regim care isi ucide si masacreaza propriul popor, iar noi trebuie sa facem tot ceea ce sta in puterile noastre, in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, al Organizatiei Tarilor Islamice (OCI), si al Ligii Arabe, pentru a obtine progrese importante in ceea ce priveste evitarea acestei situatii ingrozitoare (...) Tensiunea creste la Alep, iar declaratiile recente privind folosirea armelor de distrugere in masa, sunt lucruri la care nu putem sa fim doar observatori sau spectatori", a adaugat Erdogan.

Damascul a recunoscut, in premiera, saptamana aceasta, ca detine arme chimice, sustinand ca nu vor fi folosite niciodata impotriva populatiei, dar amenintand ca le va folosi in cazul unei interventii militare straine.

Foto: csmonitor.com

Esec: ONU nu a reusit sa ajunga la un acord privind comertul cu arme... Doi polonezi si-au abandonat copilul pe aeroport si au plecat in vacanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x