Antena Căutare

"Ăsta nu e un om, e un român!" Fostul realizator ”Top Gear”, Jeremy Clarkson, i-a ironizat iar pe români în noua sa emisiune

Prezentatorul britanic Jeremy Clarkson i-a ironizat din nou pe români în cel mai recent episod al noii sale emisiuni, Grand Tour, unde a prezentat un vehicul "fără şofer", care era propulsat de un român ce pedala, realizatorul afirmând că astfel oferă locuri de muncă nou-sosiţilor în ţară. Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reacţionat pe Facebook, spunând că este "un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinţa de a obţine audienţa".

Prezentatorul britanic Jeremy Clarkson i-a ironizat din nou pe români în cel mai recent episod al noii sale emisiuni, Grand Tour, unde a prezentat un vehicul "fără şofer", care era propulsat de un român ce pedala, realizatorul afirmând că astfel oferă locuri de muncă nou-sosiţilor în ţară.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reacţionat pe Facebook, spunând că este "un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinţa de a obţine audienţa".

Jeremy Clarkson a prezentat în emisiunea sa o "maşină fără şofer", pe care o controla vorbind la telefonul mobil, în timp ce stătea pe un fotoliu, pe capota ei. Vehiculul era de fapt o fosă septică veche.

Sub capotă se afla un bărbat care pedala şi manevra vehiculul în funcţie de ce îi spunea Jeremy Clarkson la telefon.

"Nu e doar un om, e un român", a comentat Clarkson, spunând că vehiculul îi oferă românului dinăuntru "demnitate", potrivit cotidianului Daily Star. "Ofer locuri de muncă nou-veniţilor în ţară. (...) Google foloseşte echipamente electronice pentru a lua locul de muncă al omului - asta îi oferă un loc de muncă, îi oferă demnitate", a spus prezentatorul.

"Ingineria britanică, doamnelor şi domnilor, cu piese româneşti", a mai comentat Jeremy Clarkson.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reacţionat pe Facebook, spunând că este "un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinţa de a obţine audienţa". "Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinţa de a obtine audienţa. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune. Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public", scrie ambasadorul român în Marea Britanie.

El mai spune că "este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne".

Mihalache adaugă că Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune.

SUA: Incendiu într-o hală unde avea loc o petrecere, soldat cu 9 morţi şi cel puţin 25 de dispăruți. Autorităţile spun c... UPDATE! California, #Colectiv la indigo! Numărul morților crește de la oră la alta: Clubul în care a izbucnit incendiul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x