Căutare Live

UPDATE! Serge Haroche si David J. Wineland au castigat premiul Nobel pentru fizica

Cel de-al doilea premiu Nobel din 2012 va fi anuntat, marti, la Stockholm. Comitetul Academiei Regale Suedeze de Stiinta va oferi premiul in domeniul fizicii.

UPDATE: Premiul Nobel pentru fizica 2012 a fost acordat francezului Serge Haroche si americanului David J.Wineland pentru "dezvoltarea unor metode revolutionare care permit masurarea si manipularea sistemelor cuantice individuale". Premiul a fost anuntat de Staffan Normark, la Academia Regala Suedeza pentru Stiinte, anunta Antena3.

Favorita la premiul Nobel pentru fizica din acest an a fost descoperirea realizata de cercetatorii de la CERN. Ei au anuntat ca au identificat particule care ar putea fi faimosul boson Higgs.

Premiile Nobel pentru Literatura si pentru Pace se vor acorda joi, respectiv vineri.

Luni, John B. Gurdon si Shinya Yamanaka au primit premiul Nobel pentru medicina. Ei au cercetat reprogramarea celulelor, o tehnica ce poate transforma celulele adulte in celule stem.

Din cauza cheltuielilor care au depasit finantarile, Fundatia Nobel a decis ca, in acest an, premiile sa fie micsorate cu 20%, adica in jur de 1 milion de dolari pentru fiecare castigator.

FOTO: nobelprize.org


Turcia se pregateste de razboi cu Siria... Sondaj: Mitt Romney e favorit la castigarea alegerilor prezidentiale dupa ce l-a invins clar pe Obama in dezbaterea tele...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri