Antena Căutare

UPDATE! Premiul Nobel pentru pace a fost decernat Uniunii Europene

Premiul Nobel pentru pace a fost decernat, vineri, la ora 12.00, la Oslo, Uniunii Europeane care se numara printre favoriti.

UPDATE: Premiul Nobel pentru pace a fost decernat Uniunii Europene, "pentru mai bine de sase decenii in care a contribuit la instaurarea pacii si reconcilierii, a democratiei si drepturilor omului in Europa".

Un total de 231 de persoane si organizatii se afla pe lista nominalizatilor la premiul Nobel pentru Pace.

Televiziunea publica norvegiana NRK a anuntat, joi seara, ca UE ar fi marele favorit.

UE "este in mijlocul uneia dintre cele mai grave crize, dar poate nu tocmai intr-un astfel de moment, acest proiect de pace si stabilitate are nevoie de o mana intinsa din partea Norvegiei eurosceptice?", s-a precizat la NRK, informeaza Mediafax.

Printre favoriti se mai afla si militantul belarus pentru drepturile omului Ales Beliaski, rusoaica Liudmila Alekseeva, teoreticianul american al revolutiilor non-violente Gene Sharp, organizatia neguvernamentala rusa Memorial, episcopul mexican Jose Raul Vera Lopez si militanta pentru cauza feminina afgana Sima Samar.

Anul trecut, premiul Nobel pentru pace a fost primit de liberienele Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee si yemenita Tawakkol Karman.

FOTO: nobelprize.org

Sondaj: Hispanicii il sustin pe Obama la presedintie... Cel mai bogat chinez, mai "sarac" decat primii zece miliardari din Rusia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x