Atac armat într-un mall din Bagdad, soldat cu cel puțin 12 morți și peste 25 de răniți

 

Oameni înarmați au detonat luni un vehicul capcană și au deschis focul într-un cartier frecventat din Bagdad și au luat ostatici într-un centru comercial, fiind înregistrați cel puțin 12 morți, a anunțat poliția, relatează AFP, citată de Agerpres.

Atacatorii se aflau după-amiază în interiorul centrului comercial din cartierul Bagdad Al-Jadida, în estul capitalei, potrivit unui colonel de poliție care a precizat că suspecții ar fi putut avea centuri cu explozibili.

'Ei se află în interiorul centrului comercial Zahrat. În timp ce forțele de securitate s-au apropiat, ei au ucis trei ostatici' , a declarat un funcționar al poliției. 'Adoptăm de acum o abordare prudentă. Dorim să punem capăt acestui atac cu cât mai puține victime posibil', a declarat poliția.

Potrivit unei surse a Ministerului de Interne, un număr necunoscut de bărbați înarmați au deschis focul pe stradă după explozia unui vehicul capcană și s-au confruntat cu forțele de securitate înainte de a intra în centrul comercial.

"Ei controlează total centrul comercial și au oameni pe acoperișul clădirii", a declarat sursa citată.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) revendică în mod constant atentate la Bagdad împotriva civililor șiiți, o comunitate — majoritară în Irak — pe care o consideră ca eretică. SI controlează zone extinse din teritoriul irakian, la vest și nord de Bagdad, de la ofensiva lansată în 2014.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe